Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse, läs mer här. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används

Medelpadsarkiv i Sundsvall

 


Foto Sundsvalls kommun 

Besök oss

Medelpadsarkiv, Kulturmagasinet
Packhusgatan 4
851 96  SUNDSVALL

Öppettider 
Måndag-fredag 10.00-16.00 
Extraöppet vissa lördagar

Telefon
060–19 18 75

Ta kontakt med oss i god tid för att beställa fram önskat material. Detta på grund av att det mesta av vårt arkivmaterial är i vår arkivdepå i kommunhuset och det tar ett par dagar innan vi har får det levererat till oss på Medelpadsarkiv.

Forskarservice

På Medelpadsarkiv finns det datorer där du kan släktforska och fördjupa dig i lokalhistoria i olika databaser. Dator bokar du i Medelpadsarkivs expedition. Vill du forska i originalhandlingar finns det en forskarsal. Det finns även en mikrofilmsläsare, ett stort utbud av mikrofilmade lokala tidningar och ett mindre referensbibliotek. 

Eftersom man inte får låna med sig arkivmaterial hem är det möjligt att kopiera materialet. Det kostar 4 kr/sida. Det går också bra att fota arkivmaterial om du har med dig en egen kamera. Vill du spara en mikrofilmad tidningsartikel kan du ta med dig ett usb-minne och spara artikeln som pdf. 

Förutom Föreningsarkivet Västernorrland finns här också den äldre delen av Sundsvalls kommunarkiv, det vill säga handlingar fram till år 1965.

Inlämning av arkivhandlingar

För att lämna in  material ringer du 076-117 87 60 eller 076-119 65 20 för att bestämma dag, tid och plats för leverans. Inlämning  sker efter överenskommelse antingen i kommunhuset, Norrmalmsgatan 4 eller Medelpadsarkiv på Kulturmagasinet. 

I kommunhuset träffar du oss i receptionen som ligger i markplan. Parkeringar finns utanför kommunhuset och det finns även en busshållplats strax intill. 
Medelpadsarkiv ligger på andra våningen i Kulturmagasinet. Gå genom biblioteket och ta trapporna till höger upp till andra våningen. Hittar du inte du kan fråga i Kulturmagasinets reception efter vägen. Det finns hiss. 

Tillgänglighet

Tillgängligheten i hela Kulturmagasinet är god. Där det finns nivåskillnader är ramper installerade. Det finns hiss mellan våningarna och tillgänglighetsanpassade toaletter.