Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse, läs mer här. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används

Föreläsning med Vibeke Olsson Falk i Ånge

Vibeke Olsson Falk kommer till Ånge bibliotek den 8 maj kl 11.30 och föreläser om sitt författarskap och om Bricken i Svartviks sågverkssamhälle. Arr är Föreningsarkivet Västernorrland, ABF och Ånge kommun.

Under 2013 firar Föreningsarkivet Västernorrland sitt 70-årsjubileum, Arbetarrörelsens arkiv startade 1943 i Sundsvall och ungefär samtidigt gjordes försök i Ångermanland men där lyckades man inte förrän 1957. En jubileumsbok kommer att ges ut i samband med jubileumsfesten den 13-14 november i Söråkers Folkets Hus

Under detta år kommer föreläsningar att arrangeras i varje kommun i Västernorrland och först ut är Ånge. Vibeke Olsson Falk föreläsare och författare kan på ett mycket bra sätt gestalta folkrörelsernas dvs väckelse-, nykterhets- och arbetarrörelsens betydelse för demokratiprocessen.

”Romanen Sågverksungen är den bästa arbetarskildring jag anser vi fått se på många år – helt i klass med Ivar Lo Johanssons bästa statarromaner från 30-talet. Klassisk proletärlitteratur i modern mening – som berättar om vår historia men sett ur dagens uppdaterade glasögon och kan ändå behålla en historisk kontext”. citat ur Blaskan – en tidning på nätet.

Information

2023-11-17
arkivbladet-2-2023-tryck.pdf ...
2023-10-11
Den 10 oktober såg vi Eld upphör med Ådalsbandet, en jättefin föreställning om Å...
2023-08-22
I veckan som gick har vi haft besök av dansaren Elin Kristoffersson som just nu ...