Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse, läs mer här. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används

Föreningsarkivet Västernorrland söker arkivchef me

Föreningsarkivet Västernorrland är en länsarkivinstitution med 7 anställda, varav fyra arbetar halvtid. Vi bevarar föreningars kulturarv i Västernorrland i form av arkivhandlingar, affischer, fanor/standar m.m. Vi har kontorslokaler, depåer och forskarservice i Sundsvall och i Härnösand. Vi ser det som viktigt att materialet tillgängliggörs samtidigt som vi vill stödja intresset för den lokala historien. Vi är engagerade i ABM-samverkan i länet. Vi arbetar även med uppdrag, råd och service i arkivfrågor.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter blir att marknadsföra arkivinstitutionen, leda personalen, vara föredragande vid styrelsemöten, ha medlemskontakter, producera trycksaker, söka medel från finansiärer, ordna och förteckna arkiv, ta emot studiebesök och delta i programverksamhet i samarbete med ABM- institutioner. Du har ekonomi- och budgetansvar. IT-projekt pågår och arkivpedagogik ingår.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en akademisk examen där arkivvetenskap ingår. Det är önskvärt att du har goda IT-kunskaper. Körkort och humor krävs, tunga lyft kan förekomma. Du har social kompetens, är initiativrik och serviceinriktad, kan arbeta självständigt och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Prova oss i tre månader, passar vi ihop erbjuder vi dig tillsvidareanställning på heltid.

Kontakt och förfrågningar

Ulrika Hådén, arkivchef 060 19 14 77
ulrika.haden@sundsvall.se

Facklig företrädare för Unionen
Petra Forsberg 060 19 14 79
petra.forsberg@sundsvall.se

Ordförande i Föreningsarkivet Västernorrland
Bo Anders Öberg 070 348 0260
boa.oberg@gmail.com

Ansökan skickas digitalt till ulrika.haden@sundsvall.se

Sista ansökningsdag: 30 november 2013

www.sundsvallsminnen.se
www.adalen.org

Information

1/23/2024
Till alla medlemsorganisationer i Föreningsarkivet Västernorrland Ni är välk...
11/17/2023
arkivbladet-2-2023-tryck.pdf ...
10/11/2023
Den 10 oktober såg vi Eld upphör med Ådalsbandet, en jättefin föreställning om Å...