Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse, läs mer här. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används

Arkivcentrum nord i Härnösand

 


Foto Rolf Boström

Besök oss

Arkivcentrum Nord, Kusthöjden
Majorsgränd 4
871 33 HÄRNÖSAND

Öppettider 
Vi har begränsade öppettider på grund av coronasituationen.
Just nu har vi öppet tisdagar 10.00-11.00.
Detta kan komma att ändras med kort varsel så ring gärna innan ditt besök.

Telefon 
Torgny Kemper 076-779 85 75 

Elme Ämting 076-119 65 33

Ta kontakt med oss innan besöket för att beställa fram önskat material.

Forskarservice

På Arkivcentrum Nord finns det datorer där du kan släktforska och fördjupa dig i lokalhistoria genom olika databaser och en forskarsal för forskning i originalhandlingar. Det finns även ett pentry för besökare. 

Eftersom man inte får låna med sig arkivmaterial hem är det möjligt att kopiera materialet. Det kostar 4 kr/sida. Det går också bra att fota arkivmaterial om du har med dig en egen kamera. 

Förutom Föreningsarkivet Västernorrland finns här också Riksarkivet - Landsarkivet i Härnösand, Näringslivsarkiv i Norrland och Härnösands kommunarkiv.

Inlämning av arkivhandlingar

För att lämna in  material ringer du 076-779 85 75 för att bestämma dag och tid för leverans. Inlämning  sker efter överenskommelse på Arkivcentrum Nord på Kusthöjden, i Härnösand. Parkeringen utanför Arkivcentrum Nord är gratis.

Tillgänglighet

Tillgängligheten till våra lokaler är god. Entrédörren styrs från forskarsalen (besökare behöver varken öppna eller stänga dörren), det finns inga nivåskillnader och vi har hiss från entréplanet till forskarsalen. På båda våningarna finns tillgänglighetsanpassade toaletter. Det finns väldigt gott om utrymme för parkering.